Vega(n) pasta met salade

Met een fantastische nazomer als deze, mag een vega(n) pastasalade niet ontbreken. Het is één van mijn zomer favorieten. Het is voedzaam, makkelijk te maken en lichtverteerbaar. 

2-3 personen Ingrediënten
  • 500 gram volkoren pasta
  • koriander
  • 1 pond vega gehakt
  • pepper | zout
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 4 eieren
  • geroosterde pijnboompitten
  • 300 gram veldsla
  • vers geraspte parmezaan
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 2 rode uien | 1 witte ui
  • 2 paprika's
  • 1 pond tomaten
  • lente ui
Instructies

• Alle groenten wassen en snijden
• Snijd de rode uien in ringen en de witte in kleine blokjes
• Kook de pasta, samen met 3 eieren al dente in water met een scheut olie
• Giet de pasta af en laat de eieren schrikken in koud water
• De pijnboompitjes en cashewnoten roosteren en laten afkoelen

Vega balletjes
Deze maak je van het gehakt met 1 ei, de blokjes witte ui, peper, zout, fijn gehakte koriander en lente ui. 
Rol hier mooie kleine balletjes van (zo groot als een golfballetje) en bak ze goed aan.

• Bak de rode uien met een beetje zout (caramelliseren) in olie. 
• Voeg de tomaten, de paprika's en de knoflook toe. 
• Als alles gaar is, kan de pasta worden toegevoegd en de balletjes

De salade
Voeg bij de veldsla de 3 gekookte eieren en 2 in parten gesneden tomaten.
Als dressing maak je een standaard dressing van olie, appelazijn, citroen of limoen, peper, zout en beetje honing. Meng alles goed door en top het af met de gebakken nootjes en verse parmezaan
 

Wijntip: AH biologische pinot grigio