Paascake

Het team van marsbentum wenst je heerlijke Paasdagen!

Ingrediënten
  • 100 gram zachte roomboter
  • 90 mill. volle melk
  • zest van 1 citroen
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 280 gram bloem
  • 4 middelgrote eieren
  • 160 gram basterdsuiker
  • 200 gram zachte boter
  • 2 eetlepels volle melk
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 140 gram bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 80 gram suiker
  • 50 gram cacao
Instructies

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm (28 cm) in met olie en bestuif de wanden met wat bloem.

Doe de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een beslagkom en klop alles met de handmixer in ca. 10 minuten tot een lichte, romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan in gedeelten de bloem erdoor.

Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een satéstokje dat je er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt.

Laat de cake uit de oven eerst ca. 5 minuten in de vorm afkoelen. Snijd de zijkanten los en verwijder de vorm. Laat de cake op een taartrooster afkoelen. Verpak de cake in aluminiumfolie.

De cake wordt lekkerder als je hem een dag verpakt in aluminiumfolie laat liggen.