Blauwe bessen muffin

Blauwe bessen muffins zijn heerlijke gebakjes gemaakt met verse blauwe bessen. Ze zijn zacht, luchtig en hebben een zoete smaak. Deze muffins zijn perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. De blauwe bessen voegen niet alleen een heerlijke smaak toe, maar ook een mooie paarse kleur. Blauwe bessen muffins zijn een geweldige manier om van de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen te genieten, zoals antioxidanten en vitamines. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden aangepast met toevoegingen zoals chocolade, kaneel of walnoten.

Gezonde herfst-snack Ingrediënten
  • amandelmeel 100 gr
  • suiker 75 gr
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 ei
  • blauwe bessen 200 gr
  • bakpoeder 7gr
  • (plantaardige) melk 120 ml
  • fijne havermout 110 gr
  • 1 el (citroen) olie
Instructies

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Meng de droge ingrediënten
Voor stap 1, meng je eerst de droge ingrediënten voor de blauwe bessen muffins. Neem een grote kom en voeg de havermout, amandelmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en zout toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Dit zorgt ervoor dat de muffins een luchtige textuur krijgen en de smaken goed worden gemengd. Zorg ervoor dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Als je klaar bent met het mengen van de droge ingrediënten, ga je verder met stap 2.

Stap 2: Voeg de natte ingrediënten toe
In deze stap voeg je de natte ingrediënten toe aan het beslag. Dit omvat het toevoegen van de gesmolten boter, melk en vanille-extract. Meng alles goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed zijn gemengd, zodat de muffins straks lekker luchtig worden.

Stap 3: Meng de blauwe bessen door het beslag
Na het mengen van de blauwe bessen door het beslag, zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Dit zorgt ervoor dat elke muffin een heerlijke smaak van de zoete blauwe bessen heeft. Je kunt eventueel extra blauwe bessen toevoegen voor een extra fruitige smaak. Zorg er wel voor dat je het beslag niet te veel roert, anders kunnen de blauwe bessen kapot gaan.

BAKKEN
Stap 1: Voorverwarm de oven
Voorverwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Dit is de eerste stap om heerlijke blauwe bessen muffins te maken. Door de oven voor te verwarmen, zorg je ervoor dat de muffins gelijkmatig en perfect gaar worden. Zorg ervoor dat de oven volledig is opgewarmd voordat je begint met het bereiden van het muffinbeslag. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van je oven. Terwijl de oven opwarmt, kun je alvast de andere ingrediënten klaarzetten en het muffinbakblik invetten. Zodra de oven op temperatuur is, ben je klaar om te beginnen met het maken van deze heerlijke blauwe bessen muffins!

Stap 2: Vul de muffinvormpjes
Vervolgens is het tijd om de muffinvormpjes te vullen. Neem een lepel en schep het beslag in de vormpjes. Zorg ervoor dat je de vormpjes niet te vol doet, anders kunnen de muffins overlopen tijdens het bakken. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes, zodat alle muffins dezelfde grootte hebben. Als je wilt, kun je nog wat extra blauwe bessen toevoegen aan de bovenkant van de muffins voor een extra smaakvolle en decoratieve touch. Zet de gevulde muffinvormpjes vervolgens in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en stevig zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen muffins!

Stap 3: Bak de muffins in de oven
Na het mengsel in de muffinvormpjes te hebben gedaan, is het tijd om de muffins in de oven te bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de muffins gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Geniet van deze heerlijke blauwe bessen muffins!

SEVEREN
De muffins kun je zowel warm als afgekoeld serveren. Heerlijk met een paar verse blauwe bessen overstrooid met een beetje poedersuiker. Geniet!