Pilates

ma 08.30
wo 19.00
do 08.30
vr 18.00
zo 10.00 

€37 | 1 x per week Pilates
€47 | onbeperkt groepslessen volgen
€57 | ouder en kind


Heel veel mensen zijn in de veronderstelling dat Pilates typisch voor vrouwen is. Maar het tegendeel is waar. Sterker nog, Joseph Pilates, degene die Pilates heeft uitgevonden, was: een man | een bier drinkende, sigaren rokende boxer | een klusjesman, die ziekenhuisbedden omtoverde tot fitnessapparaten. Nog niet overtuigd? Hieronder 4 belangrijke redenen waarom mannen Pilates moeten proberen:

1. Sterke buikspieren
Joseph Pilates had een sixpack, zowel in zijn koelkast als onder zijn shirt. Ook jij kunt een sixpack onder je shirt krijgen door Piltes in je workouts te integreren. Wist je dat mannen sneller geneigd zijn om buikvet te ontwikkelen dan vrouwen? Het is dus belangrijk om je buikspieren goed te trainen. Pilates maakt gebruik van langzame en gecontroleerde oefeningen die soms vragen dat je een pose een langere tijd vasthoudt. Dit is een heel intense en ander soort (isometrische) contractie voor de buikspieren, waar veel mensen niet aan gewend zijn. Nieuwe contracties en oefeningen zorgen ervoor dat de betreffende spiergroep als het ware wordt 'wakker geschud' en zorgen voor verrassend goede resultaten.

2. Flexibiliteit
Pilates helpt je spieren te versterken én te verlengen. Vrouwen zijn over het algemeen zo'n 7% leniger dan mannen, wat betekent dat je als man iets in te halen hebt. En geloof me, je hoeft niet lenig te zijn om Pilates te proberen; die lenigheid komt vanzelf.

3. Rehabilitatie
Pilates is een uitstekend hulpmiddel bij rehabilitatie. Veel artsen raden Pilates aan voor patiënten die bijvoorbeeld een rugoperatie ondergaan, als methode om goed te herstellen.

4. Levensduur
Bijna niemand kan elke dag hardlopen zonder zijn knieën te beschadigen. Krachttraining en duurtraining vereisen dat je rust neemt tussen je workouts, zodat je spieren zich kunnen herstellen. Pilates is echter één van de weinige vormen van trainen die je elke dag kunt doen. En je kracht en flexibiliteit zullen allen maar toenemen.