Havermout met zomerfruit

HavermoutpapĀ is een heerlijk en voedzaam ontbijt/lunch dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een geweldige manier om je dag te beginnen, of hoe ik dat doe, na m'n eerste training. Het is een gezonde dosis vezels, die een langdurige energie en een voldaan gevoel geven. Ik geef je hier de klassieke beschrijving van hoe je een havermoutpap kunt maken.

Heerlijk na je workout Ingrediƫnten
  • 3 tot 4 kopjes sojamelk
  • 1 kopje havermout
  • 1 vanillestokje | vanille-extract
  • 2 dadels
  • zomerfruit (uit eigen tuin)
  • snufje zout
Instructies
  1. Giet de melk (soja-, haver- of amandelmelk) of het water in een middelgrote pan en breng het aan de kook (als je dadels gebruikt, kun je die al meekoken)
  2. Voeg een snufje zout toe a aan het kokende water/melk
  3. Voeg de havermout toe aan het kokende water/melk en roer goed door
  4. Zet het vuur laag en laat de havermout suddren, af en tot roerend, gedurende ongeveer 5-7 minutne, of totdat de havermout de gewenste textuur heeft bereikt. Als je van een dikkere pap houdt, kun je het iets langer laten sudderen
  5. Haal de pan van het vuur en laat de havermoutpap nog een minuutje rusten om dikker te worden (je kunt hem ook in een bak koud water zetten en blijven roeren)
  6. Schep de havermoutpap in een kom en voeg naar wens toppings toe, zoals vers fruit, noten, zaden, honing, kaneel of ahornsiroop
  7. Werveer de havermoutpap warm of koud en geniet ervan als een voedzaam en smakelijk ontbijt of als aanvulling van je energie na je workout

Je kunt dit recept ook aanpassen naar jouw smaak door bijvoorbeeld wat kaneel of vanill-extract (dat doe ik) aan de pap toe te voegen voor extra smaak. Experimenteer met verschillende toppings, zo geniet je telkens van een heerlijke kom havermoutpap!